banner-img

Nieuws

De perfecte match: Bijen x Chrysanten

20 mei 2024

In de herfst, wanneer de straten stilletjes aan een goudgele gloed krijgen, vliegen de bijen rond op zoek naar hun favoriete herfsttraktatie: chrysanten. Dit duo: bijen en chrysanten, vormt samen een ‘match made in heaven’.

Waarom?

 

Chrysanten als grootste herfstspeler

De bijen die druk bezig zijn met hun gouden nectarzoektocht worden verwelkomd door chrysanten die uitbundig bloeien in tinten die variëren van zachtgeel tot diep oranje en rood.

 

Deze soort staat bekend als de bloemen van de herfst, en terecht. Terwijl andere bloemen hun bloemblaadjes laten vallen, blijven chrysanten standvastig bloeien, waardoor ze een essentiële bron van nectar en stuifmeel zijn voor bijen die hun voorbereidingen treffen voor de koude maanden die komen.

 

Het samenspel van de natuur

De symbiotische relatie tussen bijen en chrysanten is een prachtig voorbeeld van hoe verschillende elementen van de natuur samenwerken om een harmonieus geheel te vormen. Terwijl de bijen zich tegoed doen aan de zoete nectar van de bloemen, dragen ze onbewust bij aan de voortplanting en verspreiding van de chrysanten. Als tegenprestatie voorzien de chrysanten de bijen van de voedingsstoffen die ze nodig hebben om te overleven.

 

Conclusie

Dus, de volgende keer dat je een bij ziet zoemen rond een chrysant, weet dan dat je getuige bent van een herfstromance. Want in de wereld van de natuur zijn sommige combinaties gewoonweg onweerstaanbaar.

 

Bekijk ons assortiment aan chrysanten en doe inspiratie op voor jouw tuin! Laten we de natuur, en de bijen een extra handje helpen.

Catalogus – Gediflora Oostnieuwkerke