banner-img

Nieuws

Track & Trace @ Gediflora

14 jun 2021

Zero defect. Het is een begrip uit de car manufacturing wereld dat we bij Gediflora willen implementeren in onze eigen productie. Het betekent dat we geen fouten willen tolereren in onze productie omgeving. Met dat ambitieuze doel heeft Gediflora een paar jaar geleden een “Track & Trace” systeem ingevoerd. Maar hoe werkt dat nu zo’n “Track & Trace” systeem precies en wat is het voordeel voor onze klanten? In de volgende posts leggen we jullie dat stap voor stap uit.

 

Track and Trace

  1. Koeling

In een eerste fase krijgt het stek dat binnenkomt een specifiek plaatsje in de koeling. Alle inkomende stek wordt in gescand en gecontroleerd. Eventuele tekorten of fouten kunnen hier al een eerste keer onderschept worden. Op basis van ons scan-systeem weet de verantwoordelijke elke dag welke rassen er moeten klaar gezet worden voor het steken. Daarnaast wordt er een link gemaakt met de productielocatie waar het stek vandaan komt. Die link is belangrijk om in geval van afwijkingen zo efficiënt mogelijk met de productielocatie te communiceren en indien nodig in te grijpen.

  1. Insteek serre

Na het inklaren en koelen volgt een tweede stap: het steken in de serre. Hierbij krijgt iedere tray die wordt gestoken een locatie toegewezen in onze kas. Zowel het tafelnummer als het label van de tray worden gescand. Nu weten we niet alleen waar het stek vandaan komt, maar ook wanneer het gestoken is en waar het staat in de kas. De stukjes van onze complexe productie puzzel vallen nu stilaan in elkaar. Onze Belgian Mums krijgen nu een paar weken de tijd om ongestoord te groeien.

  1. Kwaliteit

Wij werken met levend materiaal, dus is de kwaliteitscontrole één van onze cruciale schakels in ons productieproces. Alle gestoken stek dat niet voldoet aan onze strenge eisen wordt uit gescand. Dat betekent dat het niet kan worden opgeladen bij de order picking en dus niet bij onze klanten kan terecht komen. Onze kwaliteitsverantwoordelijken communiceren op dat moment opnieuw met onze productielocaties om met behulp van de data uit ons systeem eventuele problemen te kunnen voorkomen bij toekomstige leveringen.

  1. Rapen

Order picking is een job voor specialisten, gelukkig worden ze daarbij een handje geholpen door ons “Track & Trace” systeem. Bij iedere tray die wordt opgeladen controleert het systeem of het om het juiste ras en het juiste aantal gaat. Op die manier kunnen we de foutenmarge van onze inpak tot 0 herleiden. Eventuele tekorten worden hier aangevuld zodat de klant de correcte aantallen en ras ontvangt.

  1. Vertrek

In de laatste fase wordt het stek opgeladen en gebeurt er een finale controle. Het stek wordt opnieuw gescand voor vertrek zodat we zeker zijn dat het juiste order naar de juiste klant gaat. Na een laatste visuele controle door onze inpakverantwoordelijke, krijgen de planten uiteindelijk groen licht voor vertrek. Als het stek uiteindelijk de vrachtwagen in gaat zijn onze Belgian Mums met behulp van ons “Track & Trace” systeem maar liefst 5 keer gecontroleerd. Dat alles met één doel voor ogen: de leverbetrouwbaarheid en kwaliteit garanderen die onze klanten van ons verwachten. Want een tevreden klant, daarvoor doen wij het bij Gediflora!