banner-img

Nieuws

Nieuwe rassen 2023

25 okt 2022

Dankzij onze gouden combinatie van unieke genetica, strenge selectie en gedurfde creativiteit mogen we dit jaar weer enkele nieuwe rassen in ons assortiment verwelkomen. Dit jaar stellen wij met trots 8 nieuwe rassen aan jullie voor: Umbra Orange, Umbra Red, Tekoko Yellow, Koori Orange, Muga Merlot, Baria Orange, Sorini Pink, Senga Pink .

Tekoko Yellow

Tekoko is een spider type dat al in knop niet kan verstoppen dat dit iets anders wordt dan de klassieke chrysant. Tekoko maakt grote en helder gekleurde bloemknoppen die in week 38 openen met een grote fel gele bloem. Het geel van Tekoko is intens diep geel, dat perfect past bij de koperkleurige Tekoko Orange. Tekoko voelt zich best buiten maar kan perfect verduisterd worden. Tip: Tekoko zou zomaar het broertje of zusje van Baoli kunnen zijn, want ze combineren perfect in groei en bloei.

Koori Orange

Ons team is het erover eens. Koori wordt één van de troeven in ons assortiment. Het is één van die rassen die je niet kan inpassen in een vakje maar waarvan je onmiddellijk weet: dit ras heeft toekomt. Een ijzersterk gewas, een aantrekkelijke bloemknop, een grote dubbele bloem met 2 kleurig effect en nu ook beschikbaar in Orange. Koori heeft een donker glanzend blad en kan zowel in de kas als buiten geteeld worden. Daarnaast past Koori nog eens op alle potmaten. De natuurlijke bloeiweek is week 39 maar Koori is uitstekend geschikt voor verduistering. Een absolute topper in wording!

 

Umbra Orange & Red

“Die fantastische bloem!” is het antwoord dat we steevast krijgen als we vragen aan een tuinder wat hij zo mooi vindt aan Umbra. Dit ras steekt met kop en schouders boven de andere rassen uit als het gaat over bloemkwaliteit en bloemformaat. Het is met stip de grootste bloem in het assortiment, met een diameter tot wel bijna 7 cm. Met de introductie van Umbra Orange en Umbra Red zorgen we ervoor dat die topbloem nu beschikbaar is in 4 verschillende kleuren. Umbra is vooral geschikt voor buitenteelt en doet het goed in zowel kleine als grote pot. Het is niet de sterkste groeier, dus voor diameters van 55 cm en groter kies je beter een ander ras. De natuurlijke bloeiweek is week 36, maar hou er rekening mee dat de natuurlijke bloei van Umbra wel eens durft te variëren in functie van de weersomstandigheden. Door de lange houdbaarheid is het een ideaal ras voor kwekers en handelaars die extra consumentenwaarde willen bieden in hun assortiment.

Muga Merlot

Muga Merlot klinkt niet alleen als een rode wijn; met zijn kleur die wisselt tussen robijnrood en fluweelpaars ziet hij er ook uit als één van de beste rode wijnen. De unieke kleur is zijn grootste troef, maar daarnaast is Muga Merlot een uniform gewas dat buiten in week 40 en binnen in week 41 bloeit. Muga Merlot is een goede groeier, ijzersterk en heeft een bovengemiddelde houdbaarheid. Het is een ideale uitbreiding in het assortiment voor de echte meerwaardezoeker.

Baria Orange

Wist je dat Baria de naam is van een grote peper producent? Dat past perfect bij het gepeperde niveau van onze nieuwe introductie: Baria Orange. Baria is een echte eyecatcher met een tweekleurige helder oranje bloem. Opvallend en visueel zeer aantrekkelijk. Met één ding houdt U best rekening: éénmaal Uw klant Baria heeft gekregen vraagt hij er zeker opnieuw naar. Baria Orange bloeit in week 41, maakt een mooi flexibel gewas en blinkt uit in uniformiteit. Een schitterende aanvulling in ons assortiment.

 

Senga Pink

Senga is bij veel tuinders ondertussen uitgegroeid tot een vast waarde in het assortiment. Dit jaar krijgt de Senga lijn er weer een broertje bij: Senga Pink. Alle troeven van Senga Mauve in combinatie met een helder roze kleur: een echte topper in wording. Met zijn reactietijd van 6 weken is Senga geschikt voor de verduisterde teelt en behoudt ook onder glas zijn typische intense kleur en grote bloem. Tip: Gebruik Senga in de buitenteelt niet op te droge plaatsen. Zeker in het begin van de teelt is het belangrijk dat hij een goede start maakt. Tot slot nog een weetje: Senga Pink heeft net zoals Senga Mauve de eigenschap om geleidelijk aan de bloemen te openen. Hierdoor kan je langer van dezelfde partij rapen.

Sorini Pink

Sorini is één van onze meest beloftevolle lijnen. Met de introductie van Sorini Pink wordt het potentieel van onze Sorini lijn alleen maar groter. Sorini Pink is net zoals Sorini Mauve een sterke groeier met grote volledig gevulde bloemen van wel 6 cm doorsnede. Sorini is vooral geschikt voor buitenteelt, in de kas groeit bij wat te sterk. Door zijn goede groeikracht is hij heel geschikt voor het maken van grotere potmaten, hij vult probleemloos potten van 21 cm. De reactietijd van slechts 5 weken maakt hem zeer geschikt voor verduistering. We kunnen nu al een tipje van de sluier oplichten: er komen in de nabije toekomst nog meer kleuren aan!