banner-img

Nieuws

Gediflora viert 40e werkverjaardag van veredelaar Wim Declercq

05 jan 2022

Gisteren vierden wij de 40e werkverjaardag van onze veredelaar Wim Declercq. Dag op dag 40 jaar geleden startte hij zijn loopbaan bij Gediflora en daarom werd hij gisteren in de bloemetjes gezet.

Op maandag 4 januari 1982 startte Wim Declercq zijn loopbaan bij Gediflora, toen nog Georges Pieters en zoon, als plukker. Na twee jaar stek plukken, kreeg Wim de kans om te helpen bij de het inpak- en verstuurproces van die stekjes. Enkele jaren combineerde hij deze taak met het plukken van stekken. In de serre kreeg Wim steeds meer verantwoordelijkheden. Zo kreeg hij de controle over de moederplanten, die toen nog in Oostnieuwkerke zelf aanwezig waren. Hij werd ook planner. Hij besliste welke stekken waar en wanneer geplant moesten worden als moederplanten en ook de controle van deze moederplanten kwam bij hem terecht. In 1987 startte Dirk Pieters met de veredeling van eigen chrysanten rassen. De verantwoordelijke voor de veredeling liet het na enkele maanden afweten, en zo was ook Wim’s carrière als veredelaar een feit. Sinds eind de jaren ’90 is Wim full-time bezig met de veredeling van de Belgian Mums en kan hij zich ook hoofd veredelaar noemen bij Gediflora.  Wim werd dankzij zijn expertise doorheen de jaren ook nauw betrokken bij de productielocaties die opgezet werden in Brazilië, US en Kenia. Dankzij de kennis van de moederplanten die hij nog steeds heeft van het begin van zijn carrière fungeert hij ook als adviseur bij deze productielocaties.

De dag startte gisteren met een lekker ontbijt en een vleugje muziek dankzij een accordeonist. Elien Pieters, huidige zaakvoerster van Gediflora, schreef een  gepersonaliseerd liedje en dit werd aan Wim opgedragen om hem te bedanken voor 40 jaar inzet. Elien: “Hij is niet alleen een trouwe werknemer waarop je altijd kan rekenen, hij is ook mijn professionele rechterhand.” De dag werd afgesloten met een aperitief. De collega’s en Elien feliciteerden Wim van harte en hopen dat Wim nog lang actief zal blijven in het bedrijf. Wat volgens Wim de sleutel is om een goede veredelaar te zijn? Wim: “Om een goede veredelaar te zijn moet je een passie hebben voor je job en een beetje gek zijn.”