banner-img

Nieuws

Elien Pieters is ‘Vrouwelijke ondernemer van het jaar’

05 mrt 2020

Gisteren vond de uitreiking van de Womed award plaats, georganiseerd door Markant en Unizo. Elien Pieters van Gediflora ging met de hoofdprijs naar huis en mag zichzelf een jaar lang ‘onderneemster van het jaar’ noemen.

Elien Pieters van Gediflora (Staden) wint de Womed Award en is onderneemster van het jaar. Ze kreeg de prijs woensdagavond in Brussel uit handen van Vlaams Minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw en Zeevisserij Hilde Crevits. Een jaar lang is Elien ambassadrice voor vrouwelijk ondernemerschap.

Het is de eerste keer dat iemand uit de groene sector een dergelijke titel wint. Deze titel brengt veel opportuniteiten met zich mee om aan de buitenwereld te tonen hoe dynamisch en innoverend de groene sector is. Elien is dan ook vastberaden om deze kans met beide handen te grijpen.

Met het company motto: ‘Dromen, Denken, Durven, Doen en Deure doen’ is Elien gedreven om kwekers over de hele wereld succesvol te maken. Elien nam het familiebedrijf in 2013 van haar vader over en zet het bedrijf sindsdien met dezelfde passie verder. Onder haar leiding werd de internationale groei verder gezet. Gediflora levert elk jaar tachtig miljoen stekjes aan plantenkwekers in meer dan veertig landen. Wereldwijd is zelfs bijna de helft van alle potchrysanten afkomstig van Gediflora.