banner-img

Nieuws

De powervrouwen van Gediflora #vrouwendag

08 mrt 2022

Elk jaar wordt op 8 maart vrouwendag gevierd. Bij Gediflora is dat niet anders. Naar aanleiding van deze speciale dag zetten we onze vrouwelijke CEO, Elien Pieters, even in de spotlight. 9 jaar geleden trad ze in de voetsporen van haar vader en sindsdien runt ze het bedrijf. We stelden haar enkele vragen om deze powervrouw beter te leren kennen.

Hoe slaag je erin om al je medewerkers als één team te laten samenwerken?
Door dicht bij de mensen te staan en mensen verantwoordelijkheden te geven.. Ik geloof in een horizontale organisatiestructuur. Op die manier krijg je verantwoordelijke en zelfsturende teams. Regelmatig met onze teams in overleg gaan, is voor mij een prioriteit. Om te kijken op welke manier we hen nog beter kunnen ondersteunen om onze doelstellingen te halen.

Alles begint met de mensen die je aantrekt. Niet alleen hun skills, maar vooral hun attitude zullen bepalen hoe succesvol je organisatie wordt.

Wat is het belangrijkste dat je ouders je meegegeven hebben?
Ze hebben me vooral geleerd om in mezelf te geloven. Je dromen durven waarmaken, is iets dat ze altijd gestimuleerd hebben. Ze gaven me al op jonge leeftijd mee dat durven doen belangrijker is dan schrik hebben om te falen.

Hoe voelt het om als vrouw aan het roer van een onderneming te staan? Vrouw in een mannenwereld
Ik heb me nooit minder of anders gevoeld dan een man. Voor mij is er geen verschil. Dus eigenlijk sta ik daar niet bij stil. Genoeg zelfvertrouwen & vakkennis hebben is de sleutel.

Wie kan jou inspireren?
Heel veel mensen inspireren mij, elk op hun manier. Ik luister heel graag naar anderen hun verhaal, hun successen en missers, hun ervaringen, … Ik neem er altijd wel iets van mee.

Maar de meest inspirerende persoon blijft voor mij m’n moeder. Haar enthousiasme en levenslust hebben een grote impact op me gehad. Ze heeft me een bijgebracht dat iets graag doen het allerbelangrijkste is, dat de doorzetter wint en vooral dat je niet bang moet zijn om fouten te maken.
Ze geloofde in mijn kunnen. Voor mijn zelfvertrouwen was dat goud waard.

Hoe krijg je het voor elkaar om een gezonde work–life balance te behouden?
Een goede planning is essentieel!

Q-time? Het blijft een oefening om met je volle aandacht thuis, bij je kinderen, je partner te zijn en niet stiekem in gedachten te verzinken in to do’s.

Wat zou je willen zeggen aan vrouwen die op het punt staan om een onderneming te starten, maar niet zeker zijn of ze de stap willen zetten?
Elke keuze is een goede keuze, als het maar de jouwe is. Stel jezelf de vraag of het starten en runnen van een onderneming echt datgene is wat je wil en waarvoor je voluit wil gaan. Luister vooral naar je buikgevoel. Wees eerlijk met jezelf. Dicht bij jezelf, daar ligt de sleutel voor succes.

Wat is jouw Superpower
Alert zijn. Snel aanvoelen wat nodig is om vooruit te kunnen, om te groeien. Ook kritisch zijn, heel kritisch … is een superpower maar ook een valkuil.

Tip voor je dochters
Oefenen & volhouden leiden tot succes. Zonder voldoende wilskracht en veel inzet bereik je nooit de top. Als je iets voldoende graag doet, en je hebt er voldoende voor over dan komt succes zeker!

Wat zou je willen veranderen ten voordele van alle vrouwen ter wereld als je de kans kreeg?
Onderwijs is absolute basis en noodzaak, kennis brengt kracht en zelfvertrouwen.

Guilty Pleasure ?
De roddelboekjes (blik en co) lezen bij de kapper 😊 ;  netflix binge-watchen (no-brainer series)

Favoriete ontspanning/Favoriete dag?
Geen wekker, uitgebreid ontbijt, wandeling, massage/wellness, lekker eten, vroeg in bed

Waaraan geef je graag geld uit?
Zoals veel vrouwen heb ik een zwak voor handtassen …

Welk boek kan je iedereen aanraden?
De kracht van het nu. Eckhart Tolle.

Wat zou je nog willen doen, naast Gediflora?
Er staat nog veel op m’n lijstje, vooral vrijetijds-gerelateerde zaken waarbij ik niet te veel moet nadenken 😊 Potten bakken is er eentje van, zangles volgen (yes I like to sing), nog meer yoga, …

Op welke realisatie ben je het meeste trots?
Ik ben echt het meest trots op m’n doorzettingsvermogen.

Op 27-jarige leeftijd kwam ik aan het roer van een internationaal bedrijf, ik stond er niet bij stil, nu wel. De druk dat je als nr 1 in de wereld alleen maar kunt zakken. De druk van een “legende” op chrysantenvlak op te volgen. En nu moeten vaststellen dat je al die jaren hebt blijven groeien, dat je het goed hebt gedaan. Dat is een leuk gevoel. Dit alles was natuurlijk niet mogelijk zonder een team. Want achter elke leider, staat een groep sterke vrouwen (en mannen natuurlijk ook).