banner-img

Nieuws

Dag van de aarde

22 apr 2022

Op 22 april is het dag van de aarde. Op deze dag staan we even stil bij onze planeet en het leven daarop. Ook bij Gediflora proberen we grootse zorg te dragen voor onze aardbol. Lees hier welke initiatieven we ondernemen.

Aansluiting op het warmtenet Mirom

Gediflora is aangesloten op het Roeselaarse warmtenet. Een warmtenet is een ecologisch alternatief voor de individuele verwarmingsketels. Het principe is heel eenvoudig: één grote warmtecentrale, de verbrandingsoven van MIROM Roeselare, brengt via ondergrondse warmwaterleidingen warmte tot bij organisaties en woonentiteiten waar warmte wordt afgegeven aan het systeem van het gebouw. Het afgekoelde water stroomt terug naar de warmtecentrale, waar het weer opgewarmd wordt.

Dankzij het warmtenet bespaart Gediflora meer dan 653 ton CO2 per jaar. Dit staat ongeveer gelijk aan 93 vluchten ‘op en af’ naar Australië.

Zonnepanelen

Daarnaast liggen er ook een heleboel zonnepanelen op de daken van Gediflora. De totale elektriciteitsbehoefte bij Gediflora bedraagt 485 MW per jaar. Dankzij onze zonnepanelen wordt 30% van deze totale elektriciteitsbehoefte gedekt. Dit komt overeen met 18 optredens van U2, 1168 sauna beurten en elektriciteit voor 138 gezinnen.

Onze zonnepanelen wekken dus een 130 MW per jaar op. Dankzij onze zonnepanelen is er jaarlijks een CO2 reductie van 81.5 ton, wat overeenkomt met 40 vluchten heen en terug naar New York.

Water initiatieven

Elke druppel water proberen we zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Regenwater wordt ingezet bij eb-en-vloed watergift, beneveling door de gietboom, hogedruknevelnet en bij de druppelaars. Hoe we het water op een doordachte manier gebruiken kan je hier lezen: https://gediflora.be/wereldwaterdag/